Nationale Tuinontwerpdag ook in ABC!
Manifestatie

De Nationale Tuinontwerpdag wordt op vrijdag 19 juni voor de 16de keer georganiseerd. In dat kader zijn op die vrijdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur de tuin- en landschapsarchitecten Michiel Veldkamp en René Huiberts in het ABC aanwezig. Zij geven dan – uitsluitend op afspraak !! – gratis ruimtelijke adviezen op maat over hoe een tuin (nog beter) kan worden ingericht.

Datum: vrijdag 19 juni, 25 minutengesprekken van 12.00 t/m 17.00 uur
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47
! Let op: Vooraf telefonische aanmelding noodzakelijk, di. t/m zon. 13-17 u, T. 023 5340584

Aanmelden noodzakelijk
Aanmelding en inschrijving voor zo’n gratis en vrijblijvend adviesgesprek is uitsluitend telefonisch te maken van dinsdag tot zondag tussen 13.00 en 17.00 uur bij het ABC, telefoon: (023) 534 05 84. De gesprekstijd van een tuinontwerpadvies op 19 juni is steeds maximaal 25 minuten. Aangeraden wordt om naast een wensenlijstje ook een plattegrond en foto’s van de te bespreken tuin mee te nemen. Tijdens deze middag is er in het ABC tevens documentatiemateriaal en informatie over tuinontwerpen te zien. Voor meer informatie zie ook de website www.nvtl.nl.
 
Achtergrondinformatie
Het is nog lente, bijna zomer en de natuur is helemaal tot leven gekomen. De tuin staat er ook weer goed bij maar vraagt wel om onderhoud en aandacht. De vraag rijst: is het tijd voor iets geheel nieuws of moet het een beetje anders? Veel mensen laten zich inspireren door de tuinprogramma’s op TV of de beelden die zij zien in de glossy tijdschriften. Men gaat vervolgens enthousiast aan de slag maar toch valt het uiteindelijke resultaat vaak tegen…
Maar hoe moet het dan wel? Waar te beginnen? Hoe creëer je een goed ingerichte tuin waarvan je jaren in alle seizoenen kunt genieten? Een tuin die loskomt van de modieuze trends en langere tijd plezier geeft. Kortom: een tuin die bij je past. Antwoord op deze vraag en advies daarover krijgt u van de tuinarchitect die u tijdens de Nationale Tuinontwerpdag gratis informeert en adviseert.

Tijdens de adviesgesprekken zal de tuinarchitect voornamelijk ingaan op de ruimtelijke aspecten van de tuin en iets vertellen over hun specifieke werkwijze en aanpak. Zij zullen de ruimtelijke kwaliteiten van de omgeving verbinden met de wensen van de tuinbezitter. Het advies levert geen kant-en-klaar tuinontwerp op, maar wel een denkrichting of eerste schets voor verdere uitwerking.

Meer informatie: