Kinderen laten zich inspireren door Van Loghems Tuinwijk Zuid
Expositie
Tuinwijk Zuid bestaat 100 jaar. Deze kleurrijke wijk van Van Loghem is al een eeuw lang een paradijs voor kinderen. Vele gezinnen groeiden op in deze wijk. 'It takes a village to raise a child’ wordt in deze unieke architectuur waargemaakt.
Ieder huis een kleine eigen tuin, maar meestal schallen de kinder-stemmen vanuit de gedeelde binnentuinen of Haarlems grootste klimboom. Hoe is het voor kinderen om in de 100 jaar oude Van Loghem-wijk te wonen? Juist de blik van kinderen op deze wijk kan ons inspireren, en daarom horen ook de jonge bewoners van de Van Loghem-huizen thuis in de grote Van Loghem-expositie die in het ABC te zien is.

kunstwerk van Marieke
Kunstwerk van Marieke

 

Kinderen uit Tuinwijk Zuid kregen de opdracht om een 'Typisch Tuinwijk Kunstwerk' te maken. Er is getekend, geschilderd, gefotografeerd, gedicht, geknipt en geplakt. Geïnspireerd door fantasie, lievelingsplekken, kleuren, details en zeker ook door gevoel zijn er prachtige werken gemaakt. Sommige zijn zelfs zo mooi dat de kleine kunstenaars er zelf nu nog geen afstand van kunnen doen... (maar misschien worden die werken later toch nog aan de tentoonstelling in de gang van het ABC toegevoegd).

Overigens hebben niet alleen de kinderen zich door hun buurt laten inspireren. Vijf bewoners hebben zelfs een lied gemaakt ter ere van Van Loghem en hun wijk. Je kunt het hier beluisteren.

Muziek:Jorrit van der Heide en Paul Visser
Tekst: Jorrit van der Heide, Paul Visser en Pieter Blussé
Muzikanten:
Zang: Querine van Poll
Sax: Reinier Pollmann
Klarinet: Isobel Buiter
Cello: Paul Visser
Piano en Zang: Jorrit van der Heide