presentatie en gespreksbijeenkomst
Lezing
20:00 - 22:00

De bijeenkomst op woensdagavond 18 maart met onder meer een presentatie door Jo Coenen over Schalkwijk Centrum gaat wegens omstandigheden niet door en wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum.
 

Op woensdagavond 18 maart organiseert het ABC in nauwe samenwerking met JCAU en de gemeente Haarlem een presentatie- en gespreksavond over de toekomst van het centrum van Schalkwijk. Architect/stedenbouwkundige Jo Coenen geeft daarbij een inleidende toelichting. Hij presenteert dan zijn stedebouwkundige plannen en ideeën voor de toekomst van het huidige winkelcentrum. In grove lijnen schetst Coenen de verschijningsvorm van volumes en de beeldkwaliteit hoe het gebied er over 10 jaar uit kan zien. Vervolgens gaan verscheidene betrokkenen, bewoners en ondernemers met elkaar in gesprek over de ambities, verwachtingen én over de identiteit van dat nieuwe centrum. Wat is typisch ‘Schalkwijks’? Welk gevoel hoort daarbij en hoe zou dat in de vormgeving van architectuur en openbare ruimte vertaald kunnen worden? Maar ook: wat is er nodig dat te realiseren?

Deelnemers aan het gesprek zijn naast Jo Coenen (onder voorbehoud): Michael Kaldenhoven (procesmanager centrum Schalkwijk), Albert Hoogland (CVvE Schalkwijk), Okrah Donkor (Triple Threat), Marijke Smit (bewoner),  Helmich Weidema (CVvE Schalkwijk ), Jan Konijn (ondernemer), Yvonne Haneman (Stadsmaker), Arnoud Kuiper (gebiedsmanager), Arthur van Neerijnen (Lunee Vastgoed), Thomas Offermans (JCAU). Het gesprek wordt geleid door Gabriël Verheggen, directeur ABC.

datum: woensdagavond 18 maart 2020
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem
Toegang: gratis