Van Poort tot Poort over Sloterdijk: van enclave naar knooppunt

Over stadsrand én regionaal centrum i.h.k.v. project 'Van Poort tot Poort'
Manifestatie

Datum: excursie en debat op donderdagmiddag 7 november 2013
Tijd: 14.45 tot ca. 18.00 uur
Locatie: ontvangst/start NS-stationshal Amsterdam Sloterdijk (bij Starbucks)
!! aanmelding vooraf noodzakelijk: vanpoorttotpoort@arcam.nl !!

 

Dit najaar wordt de manifestatie 'Van Poort tot Poort', een initiatief van ARCAM en het ABC met als onderwerp de as Amsterdam-Haarlem, tussen Haarlemmer- en Amsterdamse Poort, voortgezet. Na een expositie met discussie in Amsterdam, een fietstocht en debatten in Haarlem en Halfweg, staat op donderdagmiddag 7 november a.s. een excursie met debat in Amsterdam Sloterdijk op het programma.

Programma:
14.45 uur: Ontvangst in de NS-stationshal Sloterdijk (bij Starbucks)
15.00 uur: Wandeling door Sloterdijk o.l.v. Maaike Scheringa (stedebouwkundige, DRO A’dam)
15.45 uur: Ontvangst in de hal van Station Amsterdam Sloterdijk
16.00 uur: Ontvangst bij het Spoorwegpensioenfonds SPF, Bright Offices, La Guardiaweg 36 (naast het station). Locatie: 'Room with a view' op de 14e verdieping! - introductie door Ad Heeman (Aquisiteur SPF).
16.15 uur: Jan Hartog (strategisch beleidsadviseur RO & Grondzaken, Stadsdeel West) / Pieter Boekschoten (landschapsarchitect, Stadsdeel Nieuw-West) over de Brettenzone.
16.30 uur: Maaike Scheringa / Ron Karssing (projectmanager Projectorganisatie Westpoort/Sloterdijken, OGA) over Sloterdijk bereikbaar – op weg naar een stedelijk gebied (Gebiedsstrategie Gemeente Amsterdam, 2012).
16.45 uur: Leonie van den Beuken (Hoofd Unit Ruimte en Milieu, Haven Amsterdam) over de relatie tussen Sloterdijk en de Transformatiestrategie Haven-Stad.
17.00 uur: Discussie o.l.v. Maarten Kloos (ARCAM) over de toekomst van Sloterdijk in relatie tot Amsterdam Nieuw-West, de haven van Amsterdam en de as via Halfweg naar Haarlem.
17.45 uur: napraten (18.15 uur: slot)

 

Let op: Toegang gratis. Aanmelding is noodzakelijk voor 4 november via vanpoorttotpoort@arcam.nl .

 

De manifestatie VAN POORT TOT POORT wordt eind november/begin december afgesloten met een debat en de opening van een expositie over Haarlem en de as Haarlem-Amsterdam. Meer informatie: www.arcam.nl/evenementen en op www.architecuurhaarlem.nl