expositie studenten interieuradviseur NOVA College
Expositie

Het is traditie dat leerlingen van het Haarlemse Nova College, opleiding interieuradviseur hun werk tonen in het ABC. Dit jaar is van 6 april tot en met 22 mei een tentoonstelling te zien met werk van eerste en tweedejaarscursisten. De eerstejaars studenten hebben onderzoek verricht op de meubelbeurs in Keulen en zich daar laten inspireren om een beursstand te ontwerpen voor een internationaal meubelmerk. De cursisten van het tweede jaar zijn op zoek gegaan naar de woontrends en naar de woonkleuren voor 2016. De weerslag van dat onderzoek wordt door hen gegeven door middel van inrichting- en stylingpresentaties.

Elk jaar zijn er verschillende meubelbeurzen die hét trefpunt zijn voor de interieurbranche in binnen- en buitenland. Belangrijke nationale en internationale meubelmerken presenteren er hun nieuwste en beste producten op het gebied van interieurdesign. Wanneer je als eerste op de hoogte wilt zijn wat de laatste woontrends zijn dan zul je deze beurzen moeten bezoeken.
De eerste jaar studenten interieuradviseur van het ROC NOVA College bezochten in januari de grote meubelbeurs in Keulen en deden daar onderzoek naar nationale en internationale meubelmerken.
Zij kregen vervolgens de opdracht:
Ontwerp een beursstand voor een internationaal meubelmerk en maak een presentatiemaquette voor een meubelmerk waarin je jouw idee voor een beursstand presenteert. De maquette wordt in het ABC getoond.
Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, maar zijn toch inspirerend, vooruitstrevend en gewoon leuk om te volgen. Want wie wil er nou niet een kijkje in de toekomst? Studenten van het 2e jaar hebben de favoriete woontrends van 2016 onder de loep genomen. De opdracht voor hen was vervolgens:
Laat je inspireren door de trends van 2016 en vertaal dit naar een intieme woonpresentatie (styling/inrichting) voor in het ABC ‘waar alles met alles in verbinding staat’ uitgaande van de door jou onderzochte trend.