werk van cursisten van het Nova college, opleiding voor interieuradviseur
Expositie

Het thema van het ABC Architectuurcentrum is dit jaar ‘ WATER’
Studenten van het eerste en tweede cursusjaar zijn met dit thema aan de slag gegaan en hebben zich gebogen over een interieurtrend van 2017 die hier perfect op aansluit:
 
 

De oceaan is een onuitputtelijke bron van inspiratie. De oneindige variaties van blauwtonen zijn een kalmerend en verfrissend nieuwe kleurenpalet voor het interieur. Kleurschakeringen die afhankelijk van het zonlicht, de wind, het jaargetij en de locatie verschillen maar altijd prachtig coördineren; van turquoise tot ijzig blauw. In dit signalement gaat het om meer dan alleen kleur. Blauw in huis heeft, net als de helende werking van water en de zee, in al haar facetten een gezond effect op je welzijn. Deze kamer is koel, je komt er tot rust en je wordt er helder van. Een fijne tegenhanger van het hectische leven wat de meeste van ons hebben.
Vanuit een woordspin over dit thema zijn ze gaan zoeken naar beeldmateriaal dat tot inspiratie heeft gediend voor de invulling van etaleerboxen en ladekasten.
Zo zie je, een wolk die doet denken aan de Gehry lighning collection, “want in een wolk zit water” een dagje picknick aan zee, upside down, voor de helende werking van water en zee.
Trek een lade open en je kijkt in een golvende Mondriaan of roeibootje wat golven trotseert.