bouw zelf aan je ideale Stadsveteranengebouw
Manifestatie
14:00-17:00

In het kader van de expositie 'Vitaal Wonen' organiseert het ABC samen met architect Bas Liesker (Heren 5 Architecten) op dinsdag 11 februari van 14.00 tot 17.00 uur de workshop 'Stadsveteranen'. Doel van deze workshop is te achterhalen en inzichtelijk te krijgen welke ideeën en visies er bij ouderen leven over gewenste en toekomstige woonvormen. Kosten 4 euro (gratis op vertoon Museumkaart/ABC-vriendenkaart). Aanmelden noodzakelijk door mail te sturen aan: management@architectuurhaarlem.nl .

Onderdeel van de expo Vitaal Wonen is de studie Stadsveteranen van architectenbureau heren 5. Stadsveteranen. Stadsveteranen is een onderzoek naar ideeën van senioren over gelukkig oud worden in de stad. Voor de huidige generatie stadsveteranen zijn steeds minder verzorgingshuizen beschikbaar en bovendien zijn ze daar met geen stok in te krijgen. Want deze generatie wil zelf uitvinden en bepalen hoe zij oud worden. In dit onderzoek heeft architectenbureau heren 5 aan stadsveteranen gevraagd wat zij daarvoor van hun buurt en woning verwachten.

Workshop
Heren 5 is ook benieuwd naar hoe ú gelukkig oud wilt worden in de stad. Daarom organiseert het samen met het ABC deze workshop. Tijdens deze workshop gaat u onder meer, na een korte introductie over de studie Stadsveteranen, zelf aan de slag met een bouwdoos en kunt u uw ideale Stadsveteranengebouw maken...

programma
14.00 uur: inloop en ontvangst
14.15 uur: welkom en introductie
14:30 - 16:15 uur workshop, rondleiding met toelichting expo en terugkoppeling/discussie
16:15 - 17:00 uur: napraten tijdens borrel