Deelnemers Kunstlijn 2021 in ABC
Expositie

In het kader van de Haarlemse Kunstlijn 2021 exposeren in het ABC Architectuurcentrum van 3 november tot en met 5 december Yvonne van den Elsen en Coby Kluitman. Naast het feit dat zij beiden als kunstenaars hoofdzakelijk tekenen en schilderen, hebben zij nog een overeenkomst. Zowel Yvonne als Coby zijn namelijk als vrijwilliger verbonden aan het ABC.

Yvonne van den Elsen is architect en beeldend vormgever. Zij schrijft: “Voor mij is de periode aangebroken om mijn werk, passie en inspiratie als architect in een andere vorm verder te ontwikkelen. Daarbij wil ik mij niet beperken tot de mogelijkheden van één materiaal, van één uitingsvorm, maar de vrijheid nemen om te onderzoeken, te experimenteren en te ontdekken.” Essentieel is voor haar dat het daarbij altijd gaat over compositie, vorm, materiaal en kleur.

molen en spaarne (schets) - coby kluitman

 

 

 

 

 

Coby Kluitman noemt zichzelf ‘laatbloeier’ die via omwegen haar passie voor de kunsten heeft ontdekt, verder ontwikkelt én uit. Zij doet dat in de vorm van grafiek en schilderen, de richtingen waarin zij ook tijdens de avondopleiding aan de Rietveld academie is opgeleid. De reislustige Coby werkt associatief en schuwt daarbij het experiment niet. De basis van haar werken vormen bijna altijd ter plaatse gemaakte impressies in houtskool, die vervolgens verder worden uitgewerkt in acryl en olieverf tot werken “waar een verhaal achter zit.”