Educatie (voor scholen)

Architectuur voor het primair en voortgezet onderwijs: zien, beleven, doen! Het ABC van de Architectuur

Het ABC Architectuurcentrum Haarlem en Juliette Verhofstad (Kunstblik) bieden educatieve architectuurprojecten aan voor het basis en voortgezet onderwijs. Het gaat hierbij om: Wat is architectuur? Wat doet een architect? Hoe ziet een maquette of bouwtekening eruit? In het ABC Architectuurcentrum Haarlem kan dat allemaal ontdekt worden!

Primair onderwijs:
Leerlingen krijgen eerst een PowerPoint te zien over markante gebouwen in de 20e en 21e eeuw. Het bubbelhuis, de kubuswoningen van Piet Blom, het Rietveldhuis en futuristische drijfwoningen van Vincent Callebaut staan centraal. Wat is het bijzondere aan deze gebouwen? Welke plannen zijn er voor de toekomst?

Na deze presentatie wordt de groep in tweeën gedeeld. De ene helft krijgt een opdracht met lego. De andere helft van de groep bekijkt maquettes van kleine bouwwerken, een grote houten plattegrond van het centrum van Haarlem en een bouwtekening. Wat is er niet leuker om daarna een klein gebouw te maken? Dat wordt gerealiseerd in een miniworkshop. De zelfgemaakte maquettes mogen de leerlingen meenemen naar school/huis!

De groepen worden gewisseld zodat alle onderdelen gevolgd kunnen worden. Het bezoek aan het ABC is geschikt voor alle leeftijden in het basisonderwijs (groep 1 t/m 8).

Duur: 90 min.
Prijs: € 150,-

Aantal hulpouders: in nader overleg met de school

Voortgezet onderwijs:
Zie opzet van het bezoek aan het ABC hierboven. Het programma kan aangepast worden als er vanuit de school speciale wensen zijn. Dit in overleg met Juliette Verhofstad (Kunstblik)

Contactpersoon:
Juliette Verhofstad (Kunstblik)
tel: 023-5251938 of 06-25268090
Email: jverhofstad@online.nl of kunstblik@online.nl

Voor meer informatie zie ook de website van Kunstblik: www.kunstblik.eu