Presentatie van de Architectuuruitgave over de Houtvaart.

Datum: 16 juli 2017

Tijd: 16.45 uur - ca. 18.15 uur

Lokatie: De Houtvaart

Op 16 juli 2017 is het exact 90 jaar geleden dat het openluchtzwembad De Houtvaart haar deuren opende.  Sinds 1999 is het bad Rijksmonument. Voor de Vereniging Vrienden van de Houtvaart aanleiding om de bijzondere waarden van het bad vast te leggen in een speciale Architectuuruitgave.

Deze uitgave zal op 16 juli op spetterende wijze worden gepresenteerd en overhandigd aan wethouder Jeroen van Spijk, verantwoordelijk voor het gemeentelijk monumentenbeleid en ruimtelijke kwaliteit.

De uitgave is op verzoek van De Vrienden gemaakt door architectuurhistoricus Wim de Wagt in samenwerking met vormgever Rogier Polman. Max van Aerschot, stadsbouwmeester van Haarlem, heeft het voorwoord geschreven. De Vereniging heeft aan de uitgave ook financieel bijgedragen.

Met deze uitgave wil de Vereniging het belang ondersteunen van goed en stelselmatig onderhoud van het bad als Rijksmonument.  

De presentatie begint om 16.45 uur in De Houtvaart en zal duren tot ca. 18.15 uur. Er is ook gelegenheid om de uitgave te kopen en te laten signeren.

Belangstellenden zijn van harte welkom.