In het kader van expositie Van Container naar Circulariteit
Lezing
19.30 - 22.00

In het kader van de expositie van 'Container naar Circulariteit' organiseert het ABC een serie van 3 lezingen/presentaties. Zo zijn op woensdagavond 15 september Hans van Eeden en Remko van Heummen van Her-architecten hier te gast. Op woensdagavond 22 september treden Gabriela Dalhoeven (Vitaal Architectuur), Sandra Risseeuw (SA Design) en Miranda Atsma (OptimaVorm) op. Donderdag 30 september is het spreekgestoelte voor Peter Fraanje, consultant duurzaamheid en circulaire economie bij TNO in Utrecht.

Tickets (5 of 3 euro met MK etc.) alleen online verkrijgbaar!

LET OP: het ABC hanteert aan de deur een corona-toegangscontrolebeleid.
Dat gebeurt met de Corona Check Scanner. Aan de deur dien je de Nederlandse QR code te tonen, waaruit blijkt of je een vaccinatie, recente test of doorgemaakte Covid-19 hebt. Een geprinte QR-code mag ook, maar zorg ervoor dat deze leesbaar is (papier niet vouwen!).
Zonder geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang geven.

Woensdag 15 september: Van BakkeRij naar Veerplas
Een presentatie door Hans van Eeden en Remko van Heummen (HER-architecten) over circulair ontwerpen en het proces dat daarbij komt kijken.
Over hun presentatie schrijven Her-architecten: “De tentoonstelling in het ABC heet ‘Van Container naar Circulariteit’. Deze gaat over de zoektocht om te komen van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. Een zoektocht die wij allen moeten gaan. De titel van onze lezing is ‘Van BakkeRij naar Veerkwartier’. De BakkeRij is een bedrijfsverzamelgebouw dat bestaat uit 60 zeecontainers. Het Veerkwartier wordt een circulair en energieneutraal strandpaviljoen aan de Veerplas. In ‘Van BakkeRij naar Veerkwartier’ vertellen wij over de zoektocht in onze architectenpraktijk naar de ‘juiste’ keuzen in het ontwerpproces. Die zoektocht is zeker niet lineair, maar kent vele argumenten, beperkingen en … kansen!"

Woensdag 22 september: Biobased materialen
Gabriela Dalhoeven Tellería (Vitaal Architectuur), Sandra Risseeuw (SA Design) en Miranda Atsma (OptimaVorm) vertellen over onder meer ‘Circulaire Biobased materialen in en uit de aarde, van experiment tot innovatie’, zoals mycelium, leem en bijzondere toepassingen daarvan.
De drie presentaties zijn nu als pdf te downloaden. Zie de link hier onderaan!

opslag kozijnen bij firma Van Liempd St. Oedenrode

Donderdag 30 september: Circulair Bouwen
Lezing door dr. ing. Peter Fraanje. Fraanje is consultant duurzaamheid en circulaire economie bij TNO in Utrecht. Sinds 1987 werkt hij aan een duurzame, innovatieve en circulaire bouwindustrie. Fraanje is een autoriteit op dit gebied. Het ziet voornamelijk kansen en mogelijkheden om circulair te bouwen. Hij daagt graag zijn publiek uit met #hetkanwel  

De inloop bij al deze lezingen is steeds om 19.30 uur en aanvang is 19.45 uur.
Toegang: 5 euro (ABC-vrienden, Museumkaarthouder en Haarlempashouder 3 euro).

Koop hier je tickets

Tickets alleen online verkrijgbaar!

LET OP: het ABC hanteert aan de deur een corona-toegangscontrolebeleid.
Dat gebeurt met de Corona Check Scanner. Aan de deur dien je de Nederlandse QR code te tonen, waaruit blijkt of jeeen vaccinatie, recente test of doorgemaakte Covid-19 hebt. Een geprinte QR-code mag ook, maar zorg ervoor dat deze leesbaar is (papier niet vouwen!).
Zonder geldige QR-code kunnen we helaas geen toegang geven.